A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Дубенської міської ради

Результати самооцінювання школи — основа розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти

Дата: 09.02.2021 10:36
Кількість переглядів: 164

03 лютого 2021 року Державна служба якості освіти України провела вебінар «Як у школі розбудувати систему забезпечення якості освіти» у партнерстві з Цифровим видавництвом МЦФЕР.

Під час заходу Юрій ВЕРГУН, директор департаменту інституційного аудиту Служби, зауважив на суб’єктах, відповідальних за розбудову системи забезпечення якості шкільної освіти:

  • директор закладу, який затверджує положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти та забезпечує її реалізацію;
  • органи місцевого самоврядування — відповідають за забезпечення якості освіти на відповідній території;
  • Державна служба якості освіти як центральний орган виконавчої влади, що проводить інституційні аудити та за їх результатами надає рекомендації щодо вдосконалення діяльності закладів освіти.

При формуванні внутрішньої системи забезпечення якості освіти школи можуть орієнтуватися на вимоги, критерії та індикатори, що застосовуються під час проведення інституційних аудитів. Найбільше уваги слід приділити самооцінюванню школи, адже отримані відомості лягають в основу розроблення стратегії розвитку закладу освіти. Щоб допомогти педагогічним колективам у цьому, Служба розробила Методичні рекомендації для керівників закладів загальної середньої освіти щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості.

Також у ході заходу запропоновано модель і циклограму самооцінювання школи, представлено форму вивчення та рівні оцінювання діяльності педагогічних працівників.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень