A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Дубенської міської ради

II засідання "Школи освітньої проблематики"

Дата: 29.03.2024 09:57
Кількість переглядів: 4

💛🩵Сучасний світ стрімко рухається вперед та розвивається, переживає катаклізми та війни. І, насамперед, від таких реалій та викликів сьогодення страждають діти, особливо - дошкільнята.

📙Освітні втрати - поняття, яке з'явилось відносно недавно в сучасній освітній галузі. Це наслідок часів ковіду, війни та важкої безпекової ситуації, який торкнувся безпосередньо дошкільної освіти.

📙Про те, як долати освітні втрати в напрямку мовленнєвої компетентності, говорили під час II засідання "Школи освітньої проблематики", яке відбулось 29 березня 2024 року на базі ЗДО 5 Дубенської міської ради для вихователів середніх груп Дубенської, Вербської, Мирогощанської, Смизької та Повчанської ТГ.

💡Спікери заходу, консультант КУ "ЦПРПП" Дубенської міської ради Тетяна ЗАХАРЧУК, проаналізувала мовленнєву компетентність, як провідну в межах готовності дитини до школи, виокремила фонетичну компетентність як першочергову, та ту, яка потребує найбільших зусиль педагога у подоланні мовленнєвих втрат, окреслила програмні вимоги в напрямку фонетичної компетентності.

💡Запрошений спікер, вчитель- логопед ЗДО 35 Рівненської міської ради Леонід САЛІВОНЧИК, поділився з учасниками зустрічі цінним практичним матеріалом формування фонетичної компетентності, а саме:

✅Як обстежувати дитину та виявляти порушення артикуляційного апарату

✅Як проводити цікаві артикуляційні гімнастики

✅Як розвивати дрібну моторику рук

✅Як розвивати мовне дихання

✅Як практично та цікаво проводити вправи на розвиток фонематичного слуху

✅Як розрізняти найбільш поширене мовленнєве порушення, пов'язане з реаліями війни та стресом - заїкання та як з цим працювати.

💛🩵Дякую п. Леоніду за надзвичайно цікавий, актуальний та цінний практичний матеріал!

💛🩵Дякую адміністрації ЗДО 5 за можливість зустрічі та комфортні умови для роботи!

💛🩵Дякую учасникам за бажання розвиватись та професійно зростати!

💛🩵Нові зустрічі з цікавими людьми будуть!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень